Hidden Liguria

Rural Style

Colours & Sound

Scents & Flavours

Giada Watermill ligger i centrum av Dolcedo, typisk by i hjärtat av den italienska rivieran, inbäddat i kullarna i utkanten av Val Prino.
Anländer till Dolcedo du kan märka den gamla stenbron av riddarna av Malta (1292) och historiska byggnader som växer på stranden av floden Prino, värt att gå vilse i de smala gränderna i gamla stan, den så kallade "carruggi" se församlingskyrkan St Thomas, liksom unika arkitektoniska detaljer i genren som verandor och passager under husen.

När du är på den liguriska kusten, verkar det omöjligt att varje vägar som klättrar upp i inlandet anländer till byar rik på historia och landskap okända. Inlandet av Porto Maurizio, kallad Val Prino, erbjuder många överraskningar och leder till platser där allt verkar kristalliserat över tiden. Med korta promenader, kan du hitta byar som har förblivit intakt, eftersom Vasia, Prelà och samma Dolcedo, vittnar om viljan hos dess invånare att inte glömma deras historiska och kulturella rötter.

Val Prino, inlandet av Imperia, domineras av kullar täckta i olivlundar och vinodlingar. En sann inbjudan att upptäcka det rika naturarvet i Ligurien. De dalar är i själva verket en extraordinär variation av landskap, naturliga miljöer och kulturella identiteter. Interiören är en blandning av historia och charm med sina pittoreska byar som kommer från havet av olivträd som omger dem, lyfter vi fram Dolcedo, Valloria, det land de målade 100 dörrar, Triora, staden häxor, men också de vackraste byarna i Italien, som Dolceacqua och Cervo.

Liguriska köket består av traditionella rätter i regioneed är därför både hav och land, enligt den naturliga föreningen mellan två själar som skiljer den liguriska territorium: kusten och inlandet. Särskild betydelse för utarbetandet av rätterna är av extra jungfruolja, den utsökta sort Monocultivar "Taggiasca", liksom viner, både röda och vita, som Vermentino, Pigato e Rossese. De många restauranger och gårdar i området kan du upptäcka denna delikatess i vår region.

Discover more

Discover more

Discover more

Discover more


Le Perle di Giada sas
Strada Colla 103, 18100 Imperia (Italy)
info@villagiada.it - Tel +39.0183.75.77.88
Fax +39.0183.75.77.89 - P.iva 01425570080


  

HOMEPAGE

Plats Location - Var Finns Vi
Meteo Webbkamera

RESORT

Restaurang
Strnder

LGENHETER

Utrustning
Typer

REGION

Utflykt
Olivolja & Vin

OUTDOOR

Bike
Trekking-horsing

FAQ

Hur Du Nar Oss