Hidden Liguria

Rural Style

Colours & Sound

Scents & Flavours

Giada Watermill is gelegen in het centrum van Dolcedo, typisch dorp gelegen in het hart van de Italiaanse Riviera, gelegen in de heuvels aan de rand van Val Prino.
Aangekomen bij Dolcedo u merkt dat de oude stenen brug van de Ridders van Malta (1292) en de historische gebouwen die groeien op de oevers van de rivier Prino; moeite waard te verdwalen in de smalle straatjes van de oude stad, de zogenaamde "carruggi" naar de parochiekerk van St. Thomas, evenals unieke architectonische details in het genre, zoals portieken en doorgangen onder de huizen te zien.

Wanneer u op de Ligurische kust, lijkt het onmogelijk dat elke wegen die beklimmingen in het binnenland komen naar dorpen met een rijke geschiedenis en landschappen onbekend. Het achterland van Porto Maurizio, genaamd Val Prino, biedt vele verrassingen en leidt tot plaatsen waar alles lijkt gekristalliseerd in de tijd. Met korte wandelingen, vindt u dorpen die zijn intact gebleven, zoals Vasia, Prelà en dezelfde Dolcedo, die getuigen van de wil van de bewoners niet naar hun historische en culturele wortels vergeten.

De Val Prino, het achterland van Imperia, wordt gedomineerd door heuvels bedekt met olijfbomen en wijngaarden. Een ware uitnodiging om de rijke natuurlijke erfgoed van Ligurië te ontdekken. De valleien zijn in feite een ongelooflijke variëteit aan landschappen, natuurlijke omgeving en culturele identiteiten. Het interieur is een mix van geschiedenis en charme met zijn pittoreske dorpjes die voortkomen uit de zee van olijfbomen die hen omringen, hebben we aandacht voor Dolcedo, Valloria, het land van de 100 beschilderde deuren, Triora, de stad van heksen, maar ook de mooiste dorpen van Italië, zoals Dolceacqua en Cervo.

Ligurische keuken bestaat uit traditionele gerechten uit regioneed is dus zowel zee en land, op basis van de natuurlijke vereniging van twee zielen die de Ligurische grondgebied te onderscheiden: de kust en het binnenland. Bijzonder belang zijn voor de bereiding van de gerechten is van de extra vergine olijfolie, de prachtige verscheidenheid Monocultivar "Taggiasca", maar ook wijnen, zowel rood en wit, als Vermentino, Pigato e Rossese. De talrijke restaurants en boerderijen in de omgeving kunt u deze lekkernij van onze regio te ontdekken.

Discover more

Discover more

Discover more

Discover more


Le Perle di Giada sas
Strada Colla 103, 18100 Imperia (Italy)
info@villagiada.it - Tel +39.0183.75.77.88
Fax +39.0183.75.77.89 - P.iva 01425570080


  

HOMEPAGE

Locatie - Waar Zijn Wij
Meteo Web Cam

RESORT

Restaurant
Stranden

APPARTEMENTEN

Uitrusting
Typen

REGION

Excursie
Olijfolie & Wijn

OUTDOOR

Bike
Trekking-horsing

FAQ

Hoe Kunt U Ons Bereiken